meteoor

Miljoenen strandgangers dankzij Stelcon-platen prettig op de blote voeten naar het strandpaviljoen

SCHEVENINGEN - Vele miljoenen strandgangers maken jaarlijks gebruik van de originele Stelcon-platen die op het strand van Scheveningen liggen. Begin dit jaar legde bouwbedrijf Strukton opnieuw duizenden Stelcon-platen bij strandovergangen en paviljoens.

‘‘Dit doen we al zeker vijftien jaar”, zegt projectleider Niels Berg van Strukton. ‘‘We verzorgen voor de gemeente Den Haag al heel lang onder andere het onderhoud van de stranden. Dat betekent in februari nieuwe Stelcon-platen op het strand leggen om ze in november weer weg te halen.” De platen moeten weg vanwege regels die voorschrijven dat in de winterperiode alles van het strand verdwenen moet zijn, zowel strandpaviljoens als paden.

Hergebruik

Strukton gebruikt ook Stelcon-platen voor duinovergangen en strandopgangen, maar die hoeven niet weg, zolang ze niet op het vlakke gedeelte liggen. ‘‘De gebruikte platen die eruit komen, hergebruiken we in andere projecten van ons”, zegt Berg. De Stelcon-platen die dan nog over zijn, komen weer op de markt.

‘‘In principe gebruiken we altijd Stelcon-platen”, zegt de projectleider van Strukton. ‘‘We zijn tevreden met de platen en ook met hoe ze aangeleverd worden. We hebben er nogal wat nodig, dus de aanvoer moet kloppen en dat is ook altijd zo. Naast de kwaliteit speelt ook de prijs een rol.”

Vernieuwing Boulevard

Strukton legde ook Stelcon-platen die nodig zijn voor de renovatie van de boulevard, ter hoogte van het Kurhaus. Dat werk wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Heijmans. ‘‘We hebben daar gebruikte en nieuwe Stelcon-platen gelegd voor Heijmans, voor de bouwweg en ook voor de strandtenten ter hoogte van het project.”

De boulevard tussen de pier en het Museum Beelden aan Zee wordt ruim tien meter breder en een stuk groener. Ook komt er een plein voor het Kurhaus met een tapijt van bestrating met natuursteen en bijzondere verlichting. Een nieuwe dertig meter brede trap en twee nieuwe hellingbanen verbinden de boulevard direct met het zand.