meteoor

Veelgestelde vragen

We krijgen regelmatig vragen over onze Stelconplaten. Wat is bijvoorbeeld het grootste verschil tussen een stelconplaat en een ‘normale’ betonplaat? Op deze pagina geven we antwoord op dergelijke veelgestelde vragen.

Wat zijn Stelconplaten?

De originele Stelconplaten van De Meteoor zijn prefab betonplaten met een afmeting van 2x2 meter, leverbaar met of zonder hoeklijn in diverse diktes. Deze echte Stelconplaten worden altijd geleverd met een slijtvaste kwartshoudende deklaag in een gebezemde of gladde uitvoering en zijn daardoor bijzonder slijtvast.

De toepassing van deze duurzame verharding is veelal op bedrijfsterreinen waar hoge eisen aan vlakheid en sterkte gesteld worden. Door de goede spreiding van de belasting naar de ondergrond zijn de onderhoudskosten zeer gering. Maar ook voor tijdelijke toepassingen zoals bouwwegen of parkeerterreinen zijn de echte Stelcon platen zeer geschikt vanwege de herbruikbaarheid en zeer hoge restwaarde.

De kosten van een Stelconplaat zijn afhankelijk van de gewenste afmeting, hoeveelheid en toepassing. Over het algemeen kost een Stelconplaat wat meer dan alternatieve betonplaten, maar hier staat tegenover dat ze véél langer meegaan. Daarnaast heeft een Stelconplaat een hogere restwaarde, je kunt de Stelconplaten makkelijk hergebruiken. Via onze website kun je gratis een offerte aanvragen. Liever direct een prijs weten? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

De kosten voor het leggen van Stelconplaten zijn afhankelijk van de gewenste toepassing. Wil je bijvoorbeeld Stelconplaten laten leggen op een bedrijventerrein, in de openbare ruimte of in een fabriekshal? Stelconplaten laten leggen vereist vakmanschap, daarom ben je ook voor advies bij ons aan het juiste adres. Wij geven advies over de juiste ondergrond, denken mee over afwatering en leveren de Stelconplaten op het door jou gewenste moment. Voor een kostenberekening kun je contact met ons opnemen of een offerte aanvragen.

Als grondlegger van de Stelconplaat ben je bij ons aan het juiste adres voor het kopen van Stelconplaten. De originele Stelconplaat wordt gemaakt bij De Meteoor, dat is de naam van onze fabriek in Rheden. Het beste is om deze platen altijd bij de bron te kopen. Bekijk hier een overzicht van al onze producten of vraag direct een (vrijblijvende) offerte aan.

Om Stelconplaten te plaatsen, dienen de platen opgenomen en gelegd te worden met een vacuüm hijssysteem of door middel van Stelcon hijssleutels, gebruikmakend van de twee hijsgaten. Andere hijsmiddelen en hijssystemen worden niet geadviseerd. Voor meer informatie over het plaatsen van Stelconplaten kun je onze legvoorschriften downloaden.

De standaard en meest voorkomende afmeting van onze Stelconplaat zijn 2x2 meter, 2x1,5 meter en 2x1 meter. De Stelconplaten zijn echter ook in andere afmetingen te produceren. Stelconplaten zijn ook beschikbaar in verschillende diktes, namelijk 14, 16, 20 en 25 centimeter.

Het gewicht van de Stelconplaat hangt af van de afmeting. Een Stelconplaat van 2x2 meter en 14 centimeter dik heeft een gewicht van ongeveer 1300 kilo. Een Stelconplaat van 2x2 meter en 16 centimeter dik heeft een gewicht van ongeveer 1500 kilo.

Stelconplaten zijn gemaakt van constructief beton en zijn voorzien van een unieke slijtvaste deklaag. Deze deklaag is 2 centimeter dik en zit aan de bovenzijde van de Stelconplaat. Deze slijtvastheid wordt verkregen door een toeslagmateriaal van veredeld kwarts en door elkaar liggende na-behandelprocessen. Door deze unieke deklaag is het oppervlak van Stelconplaten veel egaler dan traditionele verharding.

Stelconplaten worden gemaakt door De Meteoor. Dat is de naam van onze fabriek in Rheden.

Wat zijn betonplaten?

Betonplaten zijn platen van beton die worden gebruikt als tijdelijke of permanente verharding van een terrein. Wanneer een betonplaat is voorzien van een unieke slijtvaste deklaag spreken we van een Stelconplaat.

De kosten van Stelcon betonplaten zijn afhankelijk van de toepassing, daardoor zijn deze kosten per project verschillend. De gewenste toepassing vraagt om een betonplaat van een bepaalde afmeting, dikte, belastbaarheid en toepasbaarheid. Door eerst met je in gesprek te gaan, het project van dichtbij te bekijken en alles goed in beeld te brengen, maken wij een voorstel op maat. Liever direct een prijs weten? Bel ons gerust op +31(0)26 497 56 00.

Als grondlegger van Stelcon betonplaten ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leveren Stelcon betonplaten in diverse maten en diktes, daarom hebben wij altijd een oplossing voor jouw terreinverharding. De originele Stelcon betonplaten worden gemaakt bij De Meteoor. Het beste is om deze platen bij de bron te kopen. Bekijk hier een overzicht van al onze producten of vraag direct een (vrijblijvende) offerte aan

Betonplaten zijn zwaar en dienen daarom met een vacuüm hijssysteem opgenomen en gelegd te worden. Een alternatief is om gebruik te maken van de Stelcon hijssleutels, met speciaal afgeronde hoeken, gebruikmakend van de twee hijsgaten. Andere hijsmiddelen en hijssystemen worden niet geadviseerd. Voor meer informatie over het plaatsen van stelconplaten kun je onze legvoorschriften downloaden.

Betonplaten zijn erg zwaar. Zo weegt een Stelcon betonplaat van 2x2 ongeveer 1300 kilo. Hier staat tegenover dat, hoe meer gewicht de Stelconplaten hebben, hoe stabieler ze liggen en minder snel kunnen beschadigen.

Betonplaten worden gebruikt als tijdelijke of permanente verharding van een terrein. Doordat betonplaten een zware druk kunnen verdragen, worden deze met name gebruikt in situaties waarbij er (vracht)auto's en heftrucks overheen rijden, bijvoorbeeld als bestrating bij bedrijventerreinen, fabrieken en bouwplaatsen. Ook voor parkeerplaatsen, openbare ruimte of in de agrarische sector kunnen betonplaten goed worden gebruikt.

Prefab betonplaten zijn platen die in de fabriek geproduceerd zijn. Deze platen worden onder geconditioneerde omstandigheden gefabriceerd en vervolgens kant en klaar op het terrein geleverd. Wij fabriceren uitsluitend prefab Stelcon betonplaten.

De Stelconplaat is leverbaar in verschillende diktes en afmetingen. De standaard dikte is 14 centimeter of 16 centimeter, maar er zijn ook Stelconplaten met een dikte van 20 of 25 centimeter.

Betonplaten en Stelconplaten worden allebei gebruikt voor tijdelijke of permanente verharding van een terrein. Op het oog lijken ze hetzelfde, maar niets is minder waar. Betonplaten zijn niet voorzien van de unieke slijtvaste deklaag die Stelconplaten wél hebben. Hierdoor gaan Stelconplaten veel langer mee dan betonplaten.

Een industrieplaat is een ander woord voor een betonplaat. Industrieplaten worden met name gebruikt voor de verharding van bedrijfsterreinen, industrieterreinen, toegangswegen en (tijdelijke) bouwwegen. Wanneer een industrieplaat is voorzien van een unieke slijtvaste deklaag spreken we van een Stelconplaat.

Betonplaten zijn in verschillende afmetingen beschikbaar. De meest voorkomende afmeting van betonplaten zijn 200x200x14 centimeter, maar er zijn ook platen van 200x150 centimeter en 200x100 centimeter. Door de verschillende afmetingen te gebruiken, kunnen wij elke oppervlakte voorzien van een betonnen bedrijfsverharding.

Agriplaten plaatsen als erfverharding? Ook de agrarische ondernemer is bij ons aan het juiste adres. De betonplaten van Stelcon zijn uitermate geschikt als erfverharding. Bij een buitentoepassing kan er gekozen worden voor een gebezemde deklaag om de veiligheid te verhogen.