meteoor

Stelconplaten 

Ben je op zoek naar de juiste manier om je terrein te verharden? Bij De Meteoor denken wij graag met je mee over de juiste plaatkeuze, het beste legbed, het ideale legplan en goede afwatering. Zo zorgen we er samen voor dat de verharding van jouw terrein zonder problemen tot wel 100 jaar meegaat.

Op deze pagina lees je meer over:

Stelcon-_bedrijfsterrein_Alucraft_4868x868

Wat zijn Stelconplaten?

De originele Stelconplaten gaan, dankzij een unieke combinatie aan eigenschappen, veel langer mee dan industrie – en andere betonplaten. De Stelconplaten hebben een standaard werkende maat van 2x2 meter en zijn met of zonder hoeklijn en in diverse diktes en types verkrijgbaar. De originele Stelconplaten, met hoeklijn, zijn te herkennen aan het feit dat de naam Stelcon is gewalst in deze stalen hoeklijn rondom de plaat.

De Stelconplaten zijn zowel geschikt voor permanente als tijdelijke terreinverharding. Doordat de platen een zware (as)last kunnen verdragen, worden ze veel gebruikt op bedrijventerreinen, fabrieken en bouwplaatsen. Is het een tijdelijke verharding? Dan kunnen ze daarna worden hergebruikt in een andere situatie.

De eerste Stelconplaten werden in 1924 in onze fabriek geproduceerd. De belangrijkste voordelen van onze platen op een rijtje:

  • Eenvoudig te plaatsen én te herplaatsen. 
  • Groot draagvermogen.
  • Ontwikkelen geen spoorvorming. 
  • Vaak zijn er slechts beperkte aanpassingen aan de ondergrond nodig. 
  • Slijtvaste deklaag, glad of gebezemd (anti slip). 
  • Lange levensduur (wel 100 jaar).
Bedrijfsterrein_Stelcon_in_Nijmegen_1868x868

De afmetingen van Stelconplaten

Stelconplaten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en gewichten, maar de standaard - en tevens meest gebruikte - afmeting is 2x2 meter. In de tabel hiernaast zijn de verschillende afmetingen en gewichten af te lezen. 

Afmetingen en dikte

Afmetingen Dikte
2x2 meter 14, 16, 20 of 25 cm
2x1,5 meter 14, 16, 20 of 25 cm
2x1 meter 14, 16, 20 of 25 cm

De toepasbaarheid van Stelconplaten

Er zijn verschillende soorten Stelconplaten waar je uit kunt kiezen, ieder type heeft zo zijn specifieke toepassing. 

Ben je op zoek naar een complete vloer voor een locatie waar gewerkt wordt met chemische stoffen, zoals een tankstation? Dan bieden onze vloeistofdichte platen de oplossing. Op zoek naar terreinverharding, voor lichte of juist zware (as)lasten?

Stelcon_betonplaten__bedrijfsterrein_Klaver_Zuidschermer_7868x868

Wat onderscheidt Stelconplaten van industrie- en andere betonplaten?

De originele Stelconplaten® van De Meteoor Beton zijn een uniek product. Ze zijn niet te vergelijken met de standaard industrie- en betonplaten. Maar wat maakt de Stelconplaten van De Meteoor zo uniek?

De Stelconplaten hebben een deklaag die zorgt voor een hoge slijtvastheid door o.a. het toeslagmateriaal van veredeld kwarts, verkrijgbaar in een gladde- of gebezemde afwerking.
Er is keuze uit een ruim assortiment platen, verschillende diktes, geschikt voor diverse (as)last en uitvoeringen. Tevens hebben wij aanverwante artikelen zoals afwateringselementen en opsluitbalken in ons programma 
De hoeklijnen van onze Stelconplaten zijn warmgewalst en aan de binnenzijde voorzien van profilering en aangelaste ankers. Een onomstotelijke hechting aan het beton en zorgt voor een vlakke overgang van de platen onderling.
De platen kunnen zowel met een vacuüminstallatie worden gelegd als met een hijsvoorziening. Met hijsvoorziening maak je het jezelf makkelijker om later eventuele aanpassingen aan de vloer te doen.
Stelconplaten gaan wel 100 jaar mee. Dit is langer dan industrieplaten, betonplaten of asfaltverharding.
Gezien bovenstaande eigenschappen van onze Stelcon platen, hebben de  platen een hoge restwaarde. En kunnen vaak meerdere malen gebruikt worden.

Het aanschaffen van Stelconplaten

Stelconplaten vereisen in eerste instantie een hogere investering dan industrie- of betonplaten. Echter, wordt deze investering in de loop der jaren terugverdiend. Door de lange levensduur, hoge restwaarde en het tweede leven welke de Stelconplaten hebben. 

Wil je meer weten over de aanschaf? Lees hier dan alles over het kopen van Stelconplaten.

Stelcon_Holland_Metaal_in_IJsselmuiden_1_1868x868

De toegevoegde waarde van De Meteoor

Bij De Meteoor denken we, als uitvinder van de Stelcon plaat, met je mee. Onze 100 jarige ervaring heeft ons veel kennis gebracht. Samen met jou zorgen we voor de perfecte totaaloplossing voor jouw vloer, van goten tot aan de platen. Graag geven we je deskundig advies en helpen we je van a tot z met het verharden van jouw terrein.

Stelcon_betonplaat_bedrijfsverharding_Bas_van_Buuren_BV_10868x868

Vrijblijvend advies inwinnen over jouw terreinverharding?

Ben je op zoek naar de juiste Stelconplaten voor jouw project? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We kijken dan samen naar welk type Stelconplaat het beste bij jouw situatie past. Bij De Meteoor krijg je een totaaloplossing voor je vloer. Zo zorgen we ervoor dat je zonder problemen een perfect verhard terrein hebt, waar je jaren van kunt genieten.