meteoor

Historie De Meteoor

Omstreeks 1905 begon W. Honig, ondernemend als hij was, proeven met zand en de productie van cementstenen. Daarmee legde hij de grondslag voor wat later De Meteoor zou worden. Cement- en betonwarenfabricage werd voor het eerst grootschalig aangepakt met de oprichting van De Meteoor in 1907 te Rheden, destijds beter bekend als NV Vigorose Cement Industrie De Meteoor.

Het bedrijf had de wind niet altijd mee, maar er werd voortdurend naar verbreding van het assortiment gezocht. Waar eerder hoofdzakelijk tegels werden geproduceerd, werd in de loop van enkele jaren de fabriek en het assortiment voortdurend uitgebreid. Onder andere met: trottoirbanden, palen en rioolbuizen.

De Meteoor werd diverse malen overgenomen. Onder andere door Verenigde Bedrijven Bredero (1974), Geldens Groep (1987) en BTE Nederland (2003). Daarmee kreeg De Meteoor onderdak bij een industriegroep waar het met zijn producten en diensten op het gebied van vloerverharding en railinfra naadloos aansloot.

Anno 2017 biedt De Meteoor verschillende railproducten aan. Kwaliteit leveren in standaardproducten is het motto. Al vanaf de oprichting handelde de directie steeds volgens hetvolgende: “Uitsluitend prima kwaliteit artikelen te maken”. Daaraan dankt De Meteoor ook tientallen jaren later nog zijn goede reputatie.