meteoor

CTT Terminal Rotterdam

In Rotterdam is de op- en overslag van Combi Terminal Twente B.V. (CTT) met vier hectare uitgebreid. De Meteoor heeft voor dit project de kraanbaanliggers opgeleverd. 

CTT is een inlandterminal in Hengelo, met eigen op- en overslagterminals in Rotterdam, Almelo en Bad Bentheim (D). Het bedrijf heeft een dagelijkse directe spoorverbinding met Kutno (Polen) en Bad Bentheim (Duitsland). Om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen, is de op- en overslagcapaciteit vier hectare uitgebreid, de terminal is aangepast voor langere opslag van gevaarlijke stoffen en beschikt nu over vijf sporen van 400 meter.

GVB_lightrail_De_Meteoor_1_1

Samenwerking

De aannemer van dit project was DuraVermeer Rail. Zij hebben bij dit project uitgevoerd met Monvares, waaruit de samenwerking MoDuRail (Movares/DuraVermeer) tot stand is gekomen. Samen met MoDuRail heeft De Meteoor naar een oplossing gekeken voor de dwarsliggers en kraanbaanliggers voor dit project. Het doel was om het project kostenefficiënt te realiseren, Omdat betonproducten erg duurzamen producten zijn, kunnen deze worden hergebruikt. Voor dit project is er gekozen voor reeds gebruikte dwarsliggers van Dura Vermeer. De kraanbaanliggers zin projectspecifiek geproduceerd. 

Lightrail

Heb je vragen?

Vul onderstaand formulier in om uw vraag te stellen.