meteoor

Duurzaam door lange levensduur, dat is de originele Stelcon-plaat

Stelcon plaat

De Stelcon®-plaat bestaat honderd jaar en daar zijn we trots op. Wij vinden het eeuwfeest een mooi moment om wat dieper in te gaan op onze originele Stelcon-platen. Ditmaal aandacht voor de duurzaamheid van de plaat.

Onze originele Stelcon-plaat wordt veel nagemaakt, maar de kwaliteit van deze kan niet tippen aan de originele Stelcon-plaat. Door de lange levensduur van onze Stelcon-platen, zijn wij zeer duurzaam. Ze gaan met gemak tientallen jaren mee. Levensduur staat in de circulariteitsranglijst – de zogenaamde R-ladder – boven het maken van nieuwe platen met hergebruikte grondstoffen.

We hebben een prijsvraag uitgeschreven om de oudste Stelcon-plaat van Nederland op te sporen. Kijk hiervoor op onze website of social media.

Er liggen in Nederland heel veel Stelcon-platen die bezig zijn aan hun tweede, derde en zelfs vierde leven. Er is bijna geen plaat te noemen die op de tweedehands markt zoveel opbrengt als de Stelcon-plaat. Door de goede kwaliteit en reputatie van onze platen verwisselen tweedehands exemplaren soms voor meer dan de toenmalige nieuwprijs van eigenaar.

Terecht, vinden wij. Want wie een Stelcon-plaat van tien of twintig jaar oud koopt, weet dat die zeker nog tientallen jaren dienst kan doen. Dat is duurzaamheid en circulariteit in de meest letterlijke zin van het woord.