meteoor

CSC-goud voor betonfabriek B.V. De Meteoor

CSC-goud voor betonfabriek B.V. De Meteoor

Kiwa heeft CSC-goud uitgereikt aan betonfabriek B.V. De Meteoor. Het CSC-certificaat (Concrete Sustainability Council) levert producenten het bewijs dat betonproducten, betonmortel en grondstoffen voor beton op een duurzame en verantwoorde manier worden geproduceerd.

“Het gouden certificaat maakt duidelijk dat De Meteoor actief bezig is om zo duurzaam mogelijke producten te leveren. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het product zelf, maar ook naar het proces”, laat Klaas Huijgen, manager QHSE weten. B.V. De Meteoor is gevestigd in Rheden en maakt onderdeel uit van de BTE Groep. De betonfabriek produceert railproducten en Stelcon betonplaten die dagelijks worden toegepast bij projecten in heel Nederland.

Huijgen: “Onze producten voldoen aan de eisen en normen volgens Eurocode en worden altijd geleverd met kwaliteitscertificaten. Vanaf vandaag leveren wij daar een CSC-goud bij. De Meteoor is, na Betonindustrie De Hamer –ook onderdeel van de BTE Groep-, het tweede betonbedrijf dat het gouden certificaat mag ontvangen. Wij nemen hiermee de verantwoordelijkheid om de effecten van onze bedrijfsactiviteiten op het milieu te beperken en actief aan de slag te gaan met verbeteringen.”

Tijdens de audit van Kiwa werd geconstateerd dat De Meteoor op diverse aspecten hoog scoort, zeker op het gebied van het gebruik van grondstoffen van verantwoorde herkomst. Verder voldoet het bedrijf aan alle eisen op het gebied van kwaliteits -en milieumanagement & management van gezondheid en veiligheid. Ook is aantoonbare aandacht voor reductie van milieubelasting en hergebruik.

Waarom CSC-certificering?

Het certificaat biedt de afnemer zekerheid over een duurzame, verantwoorde herkomst van de gebruikte grondstoffen, een optimaal productieproces en recyclebaarheid. Voor de producent is het een stimulans om te blijven innoveren en actief bezig te zijn met productontwikkeling. Het maakt de CO2-reductie inzichtelijk die een afnemer kan verkrijgen door de gecertificeerde producten te gebruiken. Verder helpt het certificaat in het verbeteren van de duurzaamheid in de gehele bouwketen. Door de internationale erkenning geeft het CSC-certificaat voordeel bij het zaken doen op de internationale markt.

Vier niveaus

Er zijn vier CSC-niveaus: brons, zilver, goud en platina. In Nederland is CSC-NL de regionale systeembeheerder van de internationale CSC-regeling. De feitelijke certificering wordt uitsluitend uitgevoerd door bij CSC aangesloten en onafhankelijke certificerende instellingen; Kiwa is er een van. Voor meer informatie over het certificaat CSC en de rol van Kiwa in het behalen van het certificaat www.csc-nl.nl of www.kiwa.nl (zoekwoord CSC).

Fotobijschrift: namen v.l.n.r.: Janno Voets (De Meteoor), Joost Korthof (Kiwa), Theo van Son (Stelcon), Klaas Huijgen (BTE), Stefan Schrader (De Meteoor).