meteoor

Waarom werk jij bij BTE: met beton creëer je iets moois

Appie van der Beek

De zestigjarige Appie van der Beek heeft 36 jaar lang in de kunststofbranche gewerkt voordat hij vier jaar geleden de overstap maakte naar de prefab betonsector. In 2020 begon hij bij De Meteoor als Teamleider Stelcon. "Soms vraag ik me af waarom ik niet eerder naar deze branche heb gekeken; het biedt me alles wat ik belangrijk vind," zegt Appie met een glimlach.

Appie lacht als hij vertelt dat hij er altijd van overtuigd was dat niets beter was dan werken in de kunststofindustrie. "Ik kon me nooit voorstellen dat ik ergens anders zou gaan werken. En prefab beton was al helemaal niet bij me opgekomen." Een reorganisatie bij zijn werkgever dwong Appie om elders te kijken, en zo kwam hij in contact met De Meteoor. "Ze zochten een teamleider voor de productie van Stelcon. Iemand met leidinggevende ervaring. Nou, die ervaring had ik, en na een rondleiding was ik overtuigd: met beton creëer je iets moois, je moet als team goed samenwerken en het is echt werk voor vakmensen." Hij pauzeert even en vervolgt: "En ik merkte meteen dat de sfeer goed was; dat is natuurlijk minstens zo belangrijk. Uiteindelijk maakt het niet uit waar je werkt, maar met wie je werkt."

Na enkele jaren bij De Meteoor is Appie alleen maar enthousiaster geworden. "Het is geweldig om te zien dat we een team van toppers hebben. Collega's die openstaan voor het leren van nieuwe dingen en voor groei als ze dat willen. De Meteoor/BTE is daarnaast gewoon een goede werkgever. Het salaris is goed, de overige arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend en je maakt een mooi product dat overal wordt gebruikt. Want laten we eerlijk zijn; wie heeft er niet op een Stelcon-plaat gestaan in een feesttent of op een terrein? Zo'n prachtige, strakke plaat is dan wel jouw werk. Daar mag je best trots op zijn."

Appie vertelt dat hij in zijn team nog enkele toppers kan gebruiken. "Een vooropleiding is niet zo belangrijk. Je moet vooral bereid zijn om hard te werken, enthousiast zijn en openstaan voor het leren van nieuwe dingen. Enige ervaring, bijvoorbeeld met een heftruck, is handig maar geen vereiste. Bij ons hoef je geen vakspecialist te zijn; we maken er gewoon een van je!"